Dhondt levert Facom gereedschapskoffers voor Woenstijntrucks

Gepost op 17.02.2014 onder Santens
Dhondt levert Facom gereedschapskoffers voor woestijntrucks voor Sonatrach in Algerije

Het Algerijnse staatsbedrijf SONATRACH klopte aan bij de firma MOL in Hooglede voor een levering van 65 speciale woestijntrucks. Sonatrach investeert hiervoor 30 miljoen euro. Deze gigantische trucks zijn speciaal gebouwd om boortorens van het Sonatrach filiaal ENAFOR tot diep in de Algerijnse Sahara te vervoeren. Vanuit Hassi-Messaoud, het Mekka van de Algerijnse onshore oliewinning, voert Enafor proefboringen uit in de Sahara. Deze proefboringen gebeuren op vooraf door geologen geselecteerde plaatsen, om na te gaan welke olievelden geëxploiteerd kunnen worden. Bij de exploitatie zelf moet weerom veel en diep geboord worden. Daarvoor moeten deze boorinstallaties naar vele plaatsen in de woestijn vervoerd worden. Een kolfje naar de hand van MOL, dat elke drie maanden zes heavy-duty woestijntrucks met trailer aan Enafor levert.

Woestijntrucks voor Algerije worden door Dhondt Beslag & Techniek met Facom uitgerust

MOL is een wereldspeler op het vlak van transportoplossingen. Het bedrijf stelt 400 mensen te werk en maakt vuilniswagens, trailers, terminal trekkers voor haventoepassingen, gespecialiseerde spoorwegvoertuigen en speciale trucks. De 6x6 woestijntrucks van 600 PK zijn volledig op maat gemaakt volgens de wensen van Enafor. De trucks zijn voorzien van zware lieren die tot 30 en 45 ton zwaar boorput materiaal op de truck of trailer kunnen trekken.

Doordat deze trucks maandenlang in de woestijn opereren hebben de mechaniekers van Enafor nood aan degelijk en uitgebreid gereedschap om hun trucks te onderhouden en onderdelen te vervangen waar nodig. De eis uit Algerije was gereedschap van een gerenommeerd merk en aangepast aan de noden van deze onderneming.

MOL contacteerde Dhondt Beslag & Techniek uit Brugge om dit gereedschap aan te leveren. Er werd gekozen om elke truck met een gereedschapskoffer met Facom materiaal uit te rusten. Dankzij een goede voorbereiding van de bestelling kon Dhondt garanderen dat de levering van het Facom gereedschap bij MOL makkelijk en zonder tijdsverlies verwerkt kon worden.

Sonatrach kan op beide oren slapen. De trucks hebben alles aan boord, waardoor bedrijfszekerheid meer dan gegarandeerd wordt.