Santens Metaalwaren wint 35 dagen per maand door beter beschikbare IT

Gepost op 11.12.2014 onder Santens
"Ivo Ooghe, IT verantwoordelijk bij Santens Metaalwaren" title="Ivo Ooghe, IT verantwoordelijk bij Santens Metaalwaren"Ivo Ooghe, IT verantwoordelijk bij Santens Metaalwaren

Santens Metaalwaren is een snelgroeiende bedrijvengroep die zich hoofdzakelijk toelegt op de verkoop van ijzerwaren en bouwbeslag aan professionele klanten. De IT-omgeving kon de groei van de activiteiten niet meer volgen. De infrastructuur bestond uit telkens bijgebouwde onderdelen zodat twee IT-medewerkers fulltime bezig waren met het onderhoud.

Santens Metaalwaren schakelde SAVACO in voor een grondige doorlichting van de omgeving. Na die eerste positieve samenwerking voerde SAVACO ook het project uit. De hele infrastructuur werd gestroomlijnd met de nieuwste technologie. Daardoor verloopt het beheer nu veel efficiënter en kan de IT actief bijdragen tot de business.

Alle gebruikers in de verschillende vestigingen werken uiteindelijk op de gecentraliseerde omgeving. Die is voor Santens Metaalwaren cruciaal om de klanten goed te kunnen bedienen. Bijna alle medewerkers, van magazijnier tot verkoper, moeten kunnen rekenen op de beschikbaarheid van de IT. De ruime openingsuren van de winkels en de goed draaiende webshop maken een maximale beschikbaarheid extra belangrijk. SAVACO levert daarom ook operationele ondersteuning met onder meer een tweedelijns servicedesk en online monitoring.

Lees het volledige artikel