Santens Metaalwaren in Tanzania

Gepost op 30.11.2016 onder Santens

Arteveldehogeschool Gent organiseerde eind augustus, samen met Dorizon Doenja, het "GIGABYTES for Bassodawish" benefiet tuinfeest. Doel was om de middelbare school in Bassodawish de computerklas van satelliet gestuurd internet te voorzien.

"Santens Metaalwaren sponsort school in Tanzania" title="Santens Metaalwaren sponsort school in Tanzania"Santens Metaalwaren sponsort school in Tanzania

 

Santens Metaalwaren sponsorde een boormachine alsook een vijsmachine om de kabelgoten te installeren en de internet satellietantennes te bevestigen.

Ondertussen is alles geïnstalleerd en kunnen leerkrachten, leerlingen alsook de dorpsbewoners gebruik maken van het wereldwijde internet.

Dankzij deze organisatie werd de middelbare school in Bassodawish in de loop der jaren uitgebouwd tot een volwaardige school. Ondertussen heeft de school:

  • 8 klassen voor telkens 50 leerlingen
  • een administratief gebouw met een bureau voor de directeur, de administratie en een lerarenlokaal.
  • een sanitair blok met toiletten voor jongens en meisjes
  • enkele watertanks waarin het regenwater wordt opgevangen
  • een labo scheikunde (in aanbouw)
  • 6 leraarswoningen. (goede behuizing trekt goede leerkrachten aan)
  • een internetverbinding, 10 pc's en enkele smartphones.


Recent werd de computerklas ook uitgerust met 20 extra laptops en een beamer zodat de school ook IT onderwijs kan aanbieden.

Meer informatie op de website van Dorizon Doenja

"Santens Metaalwaren sponsort school in Tanzania" title="Santens Metaalwaren sponsort school in Tanzania"
 
 

"Santens Metaalwaren sponsort school in Tanzania" title="Santens Metaalwaren sponsort school in Tanzania"Santens Metaalwaren sponsort school in Tanzania