Dikketruiendag en de bijdrage aan het klimaat

Gepost op 12.02.2019 onder Santens

 

 title=

 

 

Je steentje bijdragen aan het klimaat...het kan met kleine dingen. Onze werknemers leveren vandaag een extra inspanning om met de fiets naar het werk te komen en overtuigen hun collega's om dit ook te doen. Ook binnen het bedrijf gaat de verwarming enkele graden lager.

Dikketruiendag roept elk jaar iedereen in Vlaanderen op om aandacht te geven aan de klimaatverandering. De campagne mikt via een jaarlijks thema vooral op eenvoudige maar structurele maatregelen die hele jaar kunnen worden toegepast.

Voor meer info: https://www.dikketruiendag.be

 

Enkele reacties van onze collega's

"Deze ochtend 25 km afgelegd met de fiets i.p.v. auto & ook een dikke trui aangetrokken voor vandaag."

"Super initiatief, alleen jammer dat dit maar één dag in het jaar in de verf wordt gezet. De wegen moeten er al gevaarlijk glad bijliggen vooraleer ik per auto naar het werk zal komen, anders altijd met de fiets. Zijn trouwens alleen maar voordelen aan verbonden! Mocht iedereen meer zo denken, zouden we een goeie stap zetten richting een ideale wereld en een beter leefmilieu. Allen voor moedertje natuur!"

"Ik vind dit een geweldig initiatief! 
Zelf kom ik iedere dag met de fiets, door weer en wind, vanuit Merelbeke. Wat mij betreft mag Santens meer inspanningen doen om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Of misschien doen ze dat al maar is het niet geweten, dan mag er wat meer reclame voor gemaakt worden. Ik denk dan aan acties zoals bvb Mei plastic vrij. Sorteren en recycleren. En op (nieuwjaar)recepties meer vegetarische alternatieven aanbieden. Leasen van (elektrische) fietsen, elektrische wagens voor vertegenwoordigers…"