Wegwerkzaamheden Sint-Niklaas

Gepost op 27.09.2019 onder Santens

Herstellingswerken OP N41 en Leon Scheerderslaan (R42) in Sint-Niklaas

Regio

Gemeente

Weg

Datum

vanaf 30 september

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert vanaf maandag 30 september herstellingswerken uit op de N41 en op de Leon Scheerderslaan/Guido Gezellelaan (R42) in Sint-Niklaas.  De aannemer vernieuwt in totaal 2,5 km asfaltverharding om het rijcomfort te verbeteren. De rijweg wordt volledig afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid in de beide richtingen. De werken starten op 30 september voor de ochtendspits.

Wat houden de werken in?

De aannemer vernieuwt het stuk asfalt van de N41 van de Heimolenstraat tot voor de rotonde met de Tuinlaan (westelijke tangent) in Sint-Niklaas. Daarnaast wordt de Leon Scheerderslaan/ Guido Gezellelaan (R42) heraangelegd tussen de rotonde met de Hoge Bokstraat (westelijke tangent) en de Plezantstaat (N403). Om het rijcomfort te verbeteren wordt een nieuwe onderlaag en toplaag gelegd. De werken duren in totaal twee weken. Deze timing hangt af van de weersomstandigheden.

Timing

Vanaf 30 september (twee weken)

Verkeerssituatie

  • De rijweg wordt volledig afgesloten.
  • Om de hinder te beperken worden beide wegvakken tegelijkertijd aangepakt.
  • Het verkeer rijdt om via E17 Sint-Niklaas-centrum, de N16, N70 naar de Singel (R42) en de Plezantstraat (N403) in de beide richtingen.
  • Syntra Midden-Vlaanderen is bereikbaar via Steenweg Hulst-Lessen en de Heimolenstraat.
  • De fietsers rijden langs de werfzone. 
 title=