Historiek van Santens Sint-Niklaas

IJzersterk in bouwbeslag en gereedschappen

1923

 

Al bijna 90 jaar lang staat de naam Vertommen in Sint-Niklaas synoniem voor kwalitatieve ijzerwaren en gereedschappen. In 1923 begonnen René Vertommen en echtgenote een ijzerwarenzaak aan het Onze-Lieve-Vrouwplein, letterlijk onder de kerktoren. Iedereen kon bij hen ook terecht voor onder meer huishoudartikelen en droogtrommels.

""

1960's

 

In de jaren zestig maakten Walter Vertommen en zijn echtgenote de grote opkomst van het elektrisch gereedschap mee. Onder hun impuls verhuisde de zaak naar de August Nobelsstraat.

 

1997Sinds 1997 is de zaak in handen van de derde generatie. Leen Vertommen en echtgenoot Chris Visker staan aan het hoofd van een bedrijf met vijftien ervaren personeelsleden, die de branche door en door kennen.

 

 2010

 

 Sinds juni 2010 is IJzerwaren Vertommen gehuisvest in een gloednieuwe vestiging. Op de site van de Oude Fruitveiling, op het kruispunt van de Gentse Baan en de afrit Sint-Niklaas West (e17), bouwden zij een modern en eigentijds gebouw, waar appelgroen de overheersende kleur is. Deze jeugdige tint symboliseert niet alleen de nieuwe wind die door ons bedrijf waait, maar staat ook synoniem voor ecologische investeringen

 

 2013

 

Sedert mei 2013 maakt IJzerwaren Vertommen deel uit van de Santens Groep.
De Santens groep bestaat uit Santens Metaalwaren en Santens Automatics in Gent, Santens Dhondt in Brugge, Santens Kempen in Grobbendonk en IJzerwaren Vertommen in Sint-Niklaas.

 

""