Slijpmal voor platte beitels SE-77

Niet uw maat of afmeting? Bekijk hier de mogelijkheden
Art nr. 142364
Met de SE-77 slijpmal voor platte beitels, is het eenvoudig om uw houten beitels en schaafijzers in te spannen en er een rechte hoek aan te slijpen. Dit ontwerp schept de beste voorwaarden voor een succesvolle slijpbeurt en een zeer nauwkeurig eindresultaat. U kunt de slijpmal ook instellen op een
Volledige beschrijving
Direct leverbaar
Dit product kan op dit moment niet worden besteld.
Word klant of meld u direct aan:

Snel en eenvoudig bestellen
Je eigen klantspecifieke prijzen
Voor 15u voorraadartikel besteld? Volgende werkdag geleverd
Heeft u een vraag? Bel 09/218 00 00 of info@santens.be
Omschrijving

Met de SE-77 slijpmal voor platte beitels, is het eenvoudig om uw houten beitels en schaafijzers in te spannen en er een rechte hoek aan te slijpen. Dit ontwerp schept de beste voorwaarden voor een succesvolle slijpbeurt en een zeer nauwkeurig eindresultaat. U kunt de slijpmal ook instellen op een licht convexe vorm.

Deze mal is voorzien van een instelbare zijkant, die ingesteld wordt met behulp van twee kleinere knoppen. Dit maakt fijnafstelling mogelijk, indien nodig. Fijnafstelling kan nodig zijn als het gereedschap niet precies haaks op de steen staat, erg smal is, of als het staal een beetje verdraaid is. De fijnafstelling is binnen enkele seconden klaar door een van de kleinere instelknoppen losser en de andere vaster te draaien.

De constructie van de mal maakt het ook mogelijk om tapse beitels, zoals bijv. Japanse beitels te slijpen. De veiligheidaanslagen houden de mal stevig op de universele steun vast en voorkomen dat het gereedschap van de slijpsteen afglijdt. Dit voorkomt dat u uw vingers bezeert tijdens het slijpen. De slijpmal is geschikt voor houtbeitels en schaafijzers tot 77 mm breed.

Een convexe vorm slijpen

De meeste schaafijzers hebben baat bij een licht convexe vorm.  De mate van welving is afhankelijk van het type schaaf en moet ongeveer gelijk zijn aan de dikte van de krullen. Dankzij de verstelbare zijde van de SE-77 slijpmal, kunt u uw gereedschap van de optimale convexe vorm voorzien.

Specificaties
Artikelnummer 142364
Merk TORMEK
Hoev/verp 1
AX - Bestelnummer SE-77
    Laden
    Laden