8 tips om inbraak te vermijden tijdens je vakantie

Auteur: Santens
Datum: woensdag 14 juni 2023

In dit artikel delen we 8 waardevolle tips om inbraak te voorkomen en met een gerust hart van je vakantie te genieten.

  1. Maak gebruik van buitenverlichting

Goede verlichting rondom je huis kan inbrekers afschrikken. Installeer bewegingssensorlampen bij de ingangen en strategische locaties rondom je woning. Dit maakt het moeilijker voor potentiële inbrekers om ongezien te blijven.

  1. Vraag iemand om je woning in de gaten te houden

 Federale politie van België

Vraag een vertrouwde buur, familielid of vriend om regelmatig een oogje in het zeil te houden terwijl je weg bent. Ze kunnen de post verzamelen, de gordijnen openen en sluiten en de indruk wekken dat er iemand thuis is. Laat je sleutel in een beveiligde kluis achter voor buren of vrienden zodat ze in geval van nood je woning kunnen betreden. Je kan zelfs aan je wijkagent vragen om af en toe langs te komen: da’s bovendien helemaal gratis! Dit kan ook elektronisch aangevraagd worden. Meer info.

  1. Schakel een beveiligingsbedrijf in

Overweeg om een beveiligingsbedrijf in te schakelen dat regelmatig controles uitvoert op je woning. Ze kunnen ook reageren op alarmmeldingen en indien nodig de juiste stappen ondernemen.

  1. Verberg waardevolle spullen

Zorg ervoor dat waardevolle bezittingen zoals sieraden, elektronica en contant geld uit het zicht zijn. Berg ze op in een kluis of een andere veilige plek waar inbrekers niet snel bij kunnen komen. Ontdek onze selectie meubelkluizen.

  1. Sluit alle ramen en deuren goed af

 Cilloc Q6

Ramen en deuren vormen voor dieven de eerste poging om in te breken. Toch laten nog steeds veel mensen deze toegangen tot de woning onvoldoende beveiligd achter. We geven je hier enkele tips om ervoor te zorgen dat een inbreker zeker niet binnen geraakt via je voor- of achterdeur, of je vensters.

  • Controleer voordat je vertrekt of alle ramen en deuren goed zijn vergrendeld. Installeer indien nodig anti-inbraaksloten of versterk de bestaande sloten met extra bijzetsloten. Neem een kijkje in ons assortiment deur- en raamvergrendelingen.
  • Laat ook geen ramen op kipstand staan. Dieven kunnen ze makkelijk openen met behulp van een koord en wc-rolletje. Die gooien ze over het gekipte raam om het rolletje over de raamhendel te schuiven en zo de kipstand om te schakelen naar een volledige opening van het raam.
  • Zorg ervoor dat je voor- en achterdeuren niet alleen in het slot vallen, maar dat ze ook op slot gedraaid worden. Deuren die niet vastgedraaid worden, kunnen dieven makkelijk openen met behulp van een smal en soepel stuk plastic. Dat stoppen ze tussen de gleuf van de deursluiting om zo het deurslot terug naar binnen te duwen en de deur te openen.
  • Ga er niet van uit dat je deur inbraakveilig is omdat je ze op slot draait. Ook een standaard cilinder is vrij makkelijk te forceren met behulp van een tang. Zorg er daarom voor dat je cilinderslot niet meer dan 3 mm uit de deur steekt, maar installeer een slot dat gelijk komt met het oppervlak van die deur. Een andere optie is om een veiligheidsrozas te installeren die het afbreken van de cilinder onmogelijk maakt. Zo kan ze niet gegrepen worden met een tang.
  • Wil je graag een extra beveiliging op je buitendeuren? Kies dan voor een SKG** veiligheidscilinder met 2 kernstiften en 2 behuizingsstiften in extra gehard staal, en anti-afbreekbeugel uit gehard staal geef je dieven geen enkele kans om je deurslot te forceren. Een voorbeeld van zo’n extra beveiligd cilinderslot is onze Cilloc Q6.

  1. Gebruik timers voor je verlichting

Het gebruik van timers voor je verlichting kan de illusie creëren dat er mensen thuis zijn. Stel de timers zo in dat de lampen op verschillende tijdstippen aan- en uitgaan.

  1. Maak geen melding van je afwezigheid op sociale media

Hoewel het verleidelijk kan zijn om je vrienden en volgers op de hoogte te stellen van je vakantieplannen, is het beter om dit niet op sociale media te delen. Inbrekers kunnen deze informatie gebruiken om te weten wanneer je weg bent.

  1. Installeer een beveiligingssysteem

Een betrouwbaar beveiligingssysteem is een van de beste manieren om inbrekers af te schrikken. Kies voor een systeem met bewegingssensoren, beveiligingscamera's en een alarmsysteem.

Conclusie

Met deze 8 tips kun je met een gerust hart op vakantie gaan, wetende dat je huis goed beveiligd is tegen inbraak. Het nemen van voorzorgsmaatregelen zoals het installeren van een beveiligingssysteem, het vragen van hulp aan anderen en het creëren van de illusie dat er mensen thuis zijn, kan het risico op inbraak aanzienlijk verminderen. Ook het verbergen van voorwerpen die gegeerd zijn door dieven, kan helpen om je bezittingen veilig te stellen. Ontdek hier welke voorwerpen het meest gestolen worden bij een inbraak. Geniet van je vakantie en keer veilig terug naar een huis dat onaangetast is gebleven!

Reacties :(0)
Er zijn nog geen reacties
Laden
Laden