De meest gestolen voorwerpen bij inbraak

Auteur: Santens
Datum: woensdag 14 juni 2023

Inbraken zijn een verontrustende realiteit waar we helaas mee geconfronteerd kunnen worden. Terwijl we ons best doen om onze huizen veilig te houden, is het belangrijk om te weten welke zaken inbrekers het meest aantrekken. Door ons bewust te zijn van deze gestolen items kunnen we stappen ondernemen om waardevolle bezittingen te beschermen en onze gemoedsrust te behouden. In dit artikel kijken we naar enkele van de meest gestolen zaken bij een inbraak en delen we tips over hoe je jezelf kunt behoeden voor dieven.

Contant geld en sieraden

Het verbaast je wellicht niet dat contant geld en sieraden bovenaan de lijst staan van gestolen items tijdens een inbraak. Inbrekers zoeken vaak naar kleine, waardevolle voorwerpen die gemakkelijk mee te nemen zijn en snel kunnen worden doorverkocht. Het is dus raadzaam om contant geld zoveel mogelijk te beperken en waardevolle sieraden op te bergen in een kluis of verborgen opbergplaats. Ontdek hier onze selectie.

 Meubelkluizen
 Meubelkluizen
 Meubelkluizen

Elektronica

Moderne elektronische apparaten zoals laptops, tablets, smartphones, en televisies zijn gewilde buit voor inbrekers. Ze zijn gemakkelijk te verkopen en hebben vaak hoge waarde. Om je elektronica te beschermen, kun je overwegen om ze te voorzien van trackingsoftware en ze uit het zicht te houden wanneer je niet thuis bent, zoals bijvoorbeeld in de kluis waarover we zonet spraken.

Kunst en antiek

Inbrekers hebben vaak interesse in kunstwerken en antieke voorwerpen vanwege hun esthetische waarde en potentieel hoge verkoopprijs. Als je waardevolle kunst of antiek bezit, overweeg dan om binnenhuiscamera’s en/of een professioneel beveiligingssysteem te installeren en zorg ervoor dat ze goed verzekerd zijn.

Medicijnen

Het kan verrassend zijn, maar medicijnen behoren ook tot de gestolen items bij inbraken. Vooral opioïden en andere waardevolle geneesmiddelen zijn gewild. Bewaar medicijnen op een veilige plaats, bij voorkeur op een afgesloten plek, om diefstal te voorkomen.

Kortom

Hoewel een inbraak een angstaanjagende ervaring kan zijn, kunnen we dus wel maatregelen nemen om onze waardevolle bezittingen te beschermen. Het beperken van contant geld, het opbergen van sieraden in een kluis, het beveiligen van elektronica, het beschermen van kunst en antiek en het veilig opbergen van medicijnen zijn allemaal stappen die we kunnen nemen om inbrekers te ontmoedigen en onze bezittingen veilig te houden.

Je kan er ook voor zorgen dat je het inbrekers extra moeilijk maakt om in te breken, door je huis voldoende te beveiligen wanneer je voor een langere periode weg bent, bijvoorbeeld bij een reis. Hier vind je 8 tips om je huis te beveiligen tegen ongewenste bezoekers.

Reacties :(0)
Er zijn nog geen reacties
Laden
Laden