Luchtdichte aansluitingen met (SWS)

Auteur: Santens
Datum: zondag 26 maart 2023

Soudal Window System (SWS)

Soudal is gekend voor zijn kwalitatieve producten voor de bouw, meer specifiek in isolatie en afdichting. Raamaansluitvoegen hebben een bijzonder goede afdichting nodig, dit gebeurt op 3 niveaus. Allereerst is het van essentieel belang om een goede lucht- en dampdichting te voorzien aan de binnenkant. Anderzijds, moet men de thermische en akoestische isolatie in het midden beschermen. Als laatste is het natuurlijk van belang om uw buitenzijde goed te voorzien van een beschermingslaag, zodat deze resistent is tegen alle soorten weersinvloeden.

25% van de warmte- en energieverliezen in gebouwen vinden plaats rondom ramen en deuren. SWS biedt producten aan die conform zijn met de huidige EPB-richtlijnen en wetgevingen. SWS biedt steeds de best passende oplossing ongeacht de bouw- of installatiemethode, zowel voor nieuwbouwwoningen als voor renovaties en zelfs wanneer 'passief' de standaard is.

Als uw raam niet goed geïsoleerd of afgedicht wordt, kan dit leiden tot verschillende zaken. Zo kan het zijn dat u last krijgt van schimmels, een slecht op pijl te houden temperatuur, condensatie, binnenkomend stof. In tijden van dure elektriciteit, is het enorm belangrijk om zo lang mogelijk uw temperatuur constant te houden binnen uw huis. SWS, is een professioneel afdichtingssysteem voor raamaansluitingen. Het kan zowel gebruikt worden in een nieuwbouw als in gerenoveerde gebouwen. Het is te gebruiken op allerlei verschillende materialen, zoals hout, aluminium, PVC, … SWS beschikt over een grote waaier van producten die zeer gebruiksvriendelijk zijn. Bovendien kunnen deze producten perfect met elkaar gecombineerd worden. Neem hieronder alvast een kijkje in ons assortiment van SWS.

 
...
 

Exterieur

Uiteraard wilt u dat uw raamaansluiting niet gevoelig is aan weersinvloeden. Daarom moet u rekening houden met 3 zaken. Als eerste is slagregendichtheid van belang. Dit zorgt er namelijk voor dat er aan de buitenzijde geen water de gebouwschil kan binnendringen. Anderzijds is een dampopenlaag essentieel. Dit zorgt ervoor dat vocht uit de isolatieschil naar buiten verdampt. Als laatste hebben we de luchtdruk die men in acht moet nemen. Dit beperkt de verplaatsing van lucht door de gebouwschil die veroorzaakt kunnen worden door atmosferische druk van buiten, zoals wind. Ondek hier alle SWS producten voor exterieur.

Midden

In het midden zit de akoestische en thermische isolatie. De akoestische isolatie vermijdt dat vibraties en hinderlijke geluiden door de gebouwschil geraken. De thermische isolatie zorgt voor een beperkte temperatuurswisseling. M.a.w. dit minimaliseert uw energieverbruik en warmteverliezen. Ondek hier alle SWS producten voor akoestische en thermische isolatie.

Interieur

De barrière tussen het binnen- en buitenklimaat wordt geregeld door de luchtdichtheid en de dampdichtheid. Net zoals bij exterieur het geval is, beschermt dit de binnenzijde tegen de verplaatsing van lucht die veroorzaakt wordt door atmosferische druk, maar dan van binnenuit. De dampremmende barrière zorgt dat er langs de binnenzijde geen vocht tot in de gebouwschil kan geraken. Ondek hier alle SWS producten voor Interieur.

Reacties :(0)
Er zijn nog geen reacties
Laden
Laden